Historiikki

Someron löytöeläinkoti on perustettu vuonna 1996. Idea löytöeläinkodin perustamiseen lähti täysin rakkaudesta eläimiin, ja kiinnostuksesta eläinsuojelutyöhön. Tanskandoggeja kasvattava pariskunta koki harrastamansa rodun rescuetoiminnasta löytöeläinkodin pitoon siirtymistä melko luonteikkaana liikkeenä. Ja yhä, yli 15 vuoden jälkeen tarina jatkuu.

Löytöeläintilat rakennettiin silloiseen navettaan, jossa oli aikaisemmin ollut perheen vuohet. Pian kuitenkin tilat kaipasivat uutta uskoa kissojen vallatessa alueen - tästä syystä niille rakennettiin aivan oma soppensa vanhaan traktoritalliin. Kissoilla oli hyvin kookkaat tilat verrattuna useisiin silloin toimineisiin löytölöihin, mutta kesäkissabuumi toi syksyisin kissalan taas täyteen pentuja ja hylättyjä kiertolaisia. Lisätila tulisi todella tarpeeseen, ja ideaa löytölän pitäjä alkoikin pohtimaan ja hiljalleen työstämään.

6.11.2011 lähes vuoden projekti palkittiin - juhlittiin uuden kissalan avajaisia! Uusi kissala oli rakennettu kolmesta parakkirakennuksen palasta, ja mukana rakennuttamisessa ja kunnostamisessa oli useita yrityksiä, sekä suurimpana työvoimana itse löytölän pitäjä Anssi Timonen vanhempineen. Remontointi ja kunnostus vei lähes vuoden, ja kissala kastettiin lopulta ennen lumien tuloa nimellä Kehräämö. Kehräämöön voit tutustua näiden sivustojen kehräämökierros - osiossa.
Someron Löytöeläinkoti on yksityinen löytöeläinkoti, joten se ei saa tukea valtiolta, vaan korvaukset maksetaan ainoastaan eläinten ruuista 15 vuorokauden ajan. Kissoja ei kuitenkaan normaalisti lopeteta, mikäli vain tilaa kissalassa on ja kissa on hyväluontoinen. Ylimenevän ajan hoidon ja ruokinnan mahdollistaa erilaiset yksityiset lahjoitukset ja tuet.