Löydetyt

KOTIA ETSIVISTÄ JA LÖYDETYISTÄ ELÄIMISTÄ TIEDOTETAAN ENSISIJAISESTI SOMERO-LEHDESSÄ.
TIEDUSTELUT JA AJANTASAISET KYSELYT KADONNEISTA JA LÖYTYNEISTÄ ELÄIMISTÄ VAIN PUHELIMITSE 0400-965917


KLIKKAA TÄSTÄ KATSOAKSESI KOTISIVUILLE EHTINEITÄ SOMERON SEUDUN LÖYTYNEITÄ ELÄIMIÄ.


Someron löytöeläintalolle tuodaan vuosittain kymmeniä kissoja, sekä muutamia koiria. Vain muutamat eläimet löytävät omiin koteihinsa. Suuri osa hitaasta löytymisestä johtuu siitä, ettei osata ajatella eläimen liikkuvan hyvinkin pitkiä matkoja lyhyenkin ajan sisään, tämän vuoksi myös naapurikuntien löytöeläinkoteihin tulisi lemmikin katoamisesta ilmoittaa.


Someron Löytöeläinkoti pitää löytyneitä eläimiä lain säätämän 15 vuorokautta, minkä jälkeen löytöeläinkodilla on Suomen Lain mukaan lupa myydä, lopettaa tai muutoin luovuttaa eläin pois. Käytännössä tämä 15 vuorokautta ei mitenkään riitä uusien kotien etsimiseen kaikille. Tästä syystä lähes poikkeuksetta löytölässä vierailevat karvaiset kuitenkin saavat uuden mahdollisuuden, ja niitä pidetään yleensä niin kauan kun vain mahdollista; kunhan tilat sallivat. Selvästi villiintyneet (silmille käyvät täysin kesyttämättömät) kuitenkin pyritään lopettamaan mahdollisimman pian, eläimen edun mukaisesti.

Kaupunki maksaa eläinten ruokinnan vain näiden 15 vuorokauden osalta. Tämän ajan ylitse menevät kulut katetaan pääosin löytöeläinkodin saamilla lahjoituksilla ja avustuksilla.

Someron Löytöeläinkoti on yksityinen löytöeläinkoti - sen työntekijöille tai pitäjille ei makseta palkkaa, kuten ei myöskään osallistuta tilojen kunnostukseen, korjaukseen tai töihin. Toiminta on täysin vapaaehtoispohjalta toimivaa.

Löytöeläinkoti ottaa mielellään vastaan tiedusteluja löytöeläimistä, ja niitä voi tulla sovitusti katsomaan paikan päälle (yhteystiedot löydät täältä). Mikäli sinulla on tarkempia vaatimuksia lemmikin suhteen, eikä löytölässä tällä hetkellä ole haluamaasi, voit ottaa silti yhteyttä niin sinuun voidaan ottaa yhteyttä jos jossain vaiheessa ko. ominaisuuksilla varustettu lemmikki löytölässä etsii kotia.

Eläimistä peritään luovutusmaksu, joka riippuu eläimen kustannuksista löytölässä ollessaan. 

 

HUOMIOITHAN ETTÄ AINA TARKEMMAT TIEDOT SAAT PARHAITEN SOITTAMALLA LÖYTÖELÄINKOTIIN!
KOTISIVUJEN TIEDOT EIVÄT OLE AINA TÄYSIN AJAN TASALLA!

HALUTESSASI LEMMIKIN OLE AINA YHTEYDESSÄ PUHELIMITSE LÖYTÖLÄÄN,
WEBMASTER EI VASTAA LÖYTÖELÄIMIÄ KOSKEVIIN TIEDUSTELUIHIN!